L'engany de Samaranch

Publicar un tema nou   Respondre al tema

Ir abajo

L'engany de Samaranch

Missatge por -If- el Dl 10 Oct 2016, 7:23 pm

COI-tus interruptus espanyol: reneix el Comitè Olímpic Català (COC)

Aprova uns nous estatuts i esdevé el màxim representant internacional de l'esport català

Catalunya, des de sempre, ha produït esportistes de primer nivell. Però, a falta d'un estat, li mancava un Comitè Olímpic oficial preparat per afrontar el repte de representar l'esport català al món un cop assolida la independència. Ara, amb els nous estatus, el Comitè Olímpic Català, el COC, podrà gestionar el seu estoc d'esportistes.  

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), ha convocat una assemblea per aprovar uns nous estatuts que substituiran els originals del comitè del 1989 de Comitè Olímpic Català. Això convertirà l'ens en el màxim representant de l'esport català a escala internacional, culminant, així, una nova estructura d'Estat necessària per a la independència.

Tal com informa l'Esportiu.cat, ara s'obrirà un període electoral en què el recentment escollit president de la unió de federacions, Gerard Esteva, presentarà la seva candidatura. A banda de representants de federacions en el nou COC, es formarà un equip "potent", en paraules d'Esteva, amb una projecció internacional "molt forta". També hi haurà, tal com assenyalen els estatuts, representants dels clubs i altres nivells del sector esportiu. "Serà un organisme transversal; tindrem a punt un comitè olímpic per al dia que Catalunya el necessiti oficialment; el que no podem fer és que el país avanci i que ens quedem quiets."

Cop a l'Estat per la seva incompetència

Fa uns 15 anys, el Comitè Olímpic Espanyol (COE) va portar l'entitat catalana als tribunals per usurpació de la marca "olímpic" en territori espanyol. Després d'una llarga batalla judicial, el Tribunal Suprem va donar la raó al comitè espanyol. La sentència és ferma però ha caducat l'acció que el COE podia dur a terme contra el COC, que des del 2004 està legalment fusionat amb la UFEC i les seves seixanta-set federacions. Ara, per tant, no es pot sentenciar sobre una mateixa causa ja condemnada i caducada.

COI-tus interruptus del COE

Aquest any ha fet 25 anys de la petició oficial que va fer el COC, sota la presidència de Josep Miró i Ardèvol, de reconeixement oficial al COI, el 19 de març del 1991. A un any dels Jocs de Barcelona, Jordi Pujol negociava amb el president, Joan Antoni Samaranch, la presència dels símbols del país en les cerimònies dels Jocs de Barcelona. La jugada va ser prometre al COC que si no hi havia "soroll" catalanista als Jocs, a canvi, seria reconegut internacionalment. Juan Antonio Samaranch, president del COI, per evitar-ho, va canviar la Carta Olímpica del 1996 a Atlanta on a partir de llavors s'exigia el reconeixement internacional dels comitès que aspiressin a entrar en el COI. Ara, 25 anys després, Catalunya, a les portes de la independència, ja té comitè olímpic.

-If-
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


Publicar un tema nou   Respondre al tema
 
Permisos d'aquest fòrum:
Pots respondre a temes en aquest fòrum