Encara en format .avi..

Publicar un tema nou   Respondre al tema

Ir abajo

Encara en format .avi..

Missatge por Bretol el Dl 29 Maig 2017, 10:58 pm

Hola,

Fa uns anys estava bé el tema de ripejar en .avi pel tema de la compatibilitat pero actualment encara fer les releases en .avi es lamentable, podrieu siusplau fer-ho a partir d`ara en format mkv h264 o similar? La compatibilitat ja es quasi total amb aquest format.. estem al 2017..

En el moment en que he conegut aquesta web, ha estat un WOW!!! quina passada!! pero nois.. es baixar-me les pelis i veure la qualitat que tenen pel que ocupen i buffffff he destrempat totalment... !!!


Bretol
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

Encara en format .avi..

Missatge por Topolino el Dc 31 Maig 2017, 9:58 am

Bon dia, Bretol (de bon rotllo...)

Les consideracions següents no estan fetes en nom de Mecanoscrit, en tant que únicament soc un col·laborador. Reflecteixen, per tant, la meva opinió i experiència.

Publicar arxius en format avi és per una qüestió de compatibilitat, efectivament. Ja es fan ocasionalment algunes publicacions a Mecanoscrit en format mkv quan es tracta de pel·lícules de fantasia, ciència-ficció o terror o algun film especialment significatiu. Naturalment, en aquests casos es publica en tots dos formats i la versió en mkv ocupa un volum considerable per assolir un nivell de màxima qualitat. Si el volum de l’arxiu mkv fos inferior que el de l’arxiu avi, la diferència no seria tan considerable.

Sí, en general la qualitat dels arxius mkv fets amb còdec H.264 d’alta compressió és lleugerament millor que les d’arxius avi fets amb còdec XviD. I dic en general i dic lleugerament millor perquè fer-ho en aquest format no garanteix totalment que la qualitat de l’arxiu de vídeo sigui molt superior: tot depèn de la font d’origen. Al mercat de l’estat espanyol es poden trobar des de DVD remasteritzats d’una qualitat extraordinària fins a Blu Rays pollosos dubtosament legals (hi ha empreses especialitzades en aquests darrers, fins i tot a casa nostra).

Igualment, dins del món de compartició de continguts audiovisuals a la xarxa també podem trobar-nos molts arxius mkv que ocupen molt poc espai, però amb una qualitat més baixa. Alguns també amb subtítols coreans incrustats que ocupen un terç de la pantalla. Per aquest motiu crec que desqualificar de manera simplista un treball més que digne fet en format avi està fora de lloc.

Dius que som al 2017 per justificar l’abandonament del format avi en favor del mkv. Tot és relatiu. Et posaré uns exemples: el 2009 els meus pares van comprar un televisor de pantalla plana d’una marca de prestigi al mercat per substituir el vell Philips K-12 que havien comprat l’any dels jocs olímpics de Moscou. Aquest nou aparell els semblava gairebé d’una altra galàxia i tenia, entre altres millores, port USB. Quan els vaig passar un llapis de memòria amb un parell de pel·lícules perquè les veiessin, vam comprovar amb sorpresa que l’aparell “ultramodern” només servia per reproduir fotos i música, no arxius de vídeo.

Jo mateix tinc a casa una TV més petita que la del menjador i que únicament reprodueix arxius avi o mp4, no arxius mkv ni que n’ocupin més de 2 GB. Aquesta és del 2010: només té set anys.

En altres àmbits, per exemple, fa sis mesos que a la feina han canviat Windows XP per Windows 7: ni Windows 8.1 ni Windows 10, sinó Windows 7!! I no treballo en una empresa petita...

Com pots veure, el món no consisteix únicament en el reduït cercle que ens envolta sinó que hi ha molta casuística que avança a diferents velocitats. En paraules del poeta Paul Éluard: “Hi ha altres mons, però tots estan en aquest”.

Ara bé, si prefereixes altres opcions, ets ben lliure de fer-ho.

Topolino
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


Publicar un tema nou   Respondre al tema
 
Permisos d'aquest fòrum:
Pots respondre a temes en aquest fòrum